Mustavalkoinen media, Oulun uhrit ja henkilökohtaiset agendat

Vaalit ovat lähellä. Lieneekö sattumaa, että mediat jälleen kuohuvat maahanmuuttoon tai maahanmuuttajataustaisten tekemiin rikoksiin liittyen. Jos sivuutetaan vaikka viime aikoina varmasti jokaisen meidän tietoomme tullutta ”Oulun seksuaalirikosvyyhtiä”, kerrotaan tapahtumien sijoittuneen viime kesän tienoille. Lähes joka artikkelissa puhutaan ”epäilyistä”, koska tutkinnat ovat vielä kesken ja osa epäilyistä on myös vapautettu. Kuitenkin jos sosiaalisen median kannanottoja seuraa, voisi ajatella rikoksien tapahtuneen viimeisten muutaman viikon aikana. Seksuaalirikosvyyhtien puiminen sosiaalisessa mediassa on ollut sävyltään aggressiivista ja erittäin leimaavaa.

On ymmärrettävää, että tunteet kuumenevat, varsinkin kun puhutaan alaikäisiin lapsiin kohdistuvista seksuaalirikosepäilyistä. Ja kun epäiltyinä useassa tapauksessa ovat maahanmuuttajataustaiset henkilöt, joiden on sallittu tulla maahamme hakemaan turvaa ja tukea, mutta kuitenkin he osoittavat ”kiitollisuuttaan” äärimmäisen alhaisella tavalla. Joten on ymmärrettävää, että tunteet todella kuumenevat eteenkin kantasuomalaisten taholta. Silti tietyn ihmisjoukon leimaaminen esim. raiskaajiksi vain saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi on väärin ja äärimmäiseen loukkaavaa sitä osaa maahanmuuttajaväestöä kohtaan, jotka ovat lainkuuliaisia. Joita valtaosa ovat.

Koskemattomuus on itsestään selvä asia ja se tulisi kaikkien ymmärtää, myös tänne muualta muuttaneiden. Sitä voi ja näköjään pitääkin valistaa esim. turvapaikkahaun ohella. Eriävät kulttuuritaustat voivat selittää maahanmuuttajataustaisten suuren osuuden seksuaalirikosepäilyissä, mutta MTV3:lla julkaistussa artikkelissa todettiin Poliisin taholta, että kantasuomalaisilla on yhä kuitenkin suurempi osuus seksuaalirikoksiin liittyen. Mainittiin myös, että useassa tapauksessa alaikäinen uhri ja epäilty ovat olleet yhteydessä sosiaalisen median kautta ennen tapahtumia. Olen itse henkilökohtaisesti saanut tietoja Oulun tapaukseen liittyen, että joissain tapauksissa uhri ja epäilty ovat olleet jonkinlaisessa parisuhteessa ennen tapahtumia, ja ihmettelen suuresti, että sekään ei ole laittanut kenellekään hälytyskelloja soimaan.

Siksi näin itsekin isänä peräänkuulutan vastuuta alaikäisten lastemme kasvatukseen liittyen. On huomion arvoista että monikaan vanhempi ei selvästi ole perillä sosiaalisen median uhista eivätkä näin ollen esim. edellä mainituissa tapauksissa olleet lainkaan tietoisia lastensa tekemisistä kodin sisällä taikka sen ulkopuolella. Kyllä, raiskaaja on aina syyllinen, mutta uskon että jokainen vanhempi on tietoinen, että Suomi ei ole ollut lintukoto myöskään ennen turvapaikanhakijavyöryn ilmaantumista maamme kamaralle.

Siksi peräänkuulutan sekä vanhempien vastuuta alaikäisten lastensa valvomisessa, että valtion vastuuta luvattomasti maassa olevien, rikoksiin syyllistyineiden turvapaikanhakijoiden karkottamisesta. Sosiaalisen median kannanottoihin peräänkuulutan laittamaan jäitä hattuun ennen liiallista ylidramatisointia ja termien vääristelyä, välttämään turhaa provosointia mikä ei johda lainkaan parempaan.

Olen itse varoittanut tästä jo noin vuosi sitten, kun paljon puhuttanut turvapaikanhakijavyöry tuli Suomeen, jolloin suuri osa heistä jäi ns. ”paperittomiksi”. Toin vahvasti esille vaaran, joka seuraa siitä, kun maahanmuuttoprosessit läpi käynyt turvapaikanhakija jää ilman lupaa olla Suomessa. Se tuo monenlaisia uhkia yhteiskuntaamme, syrjäytymisestä rikollisuuteen.

Toisaalta täytyy myöntää, niin ironista kuin onkin, että maahanmuuttajataustaisten seksuaalirikosepäilyjen mediamyllytys juuri ennen vaaleja on saanut aikaseksi jotain konkreettista. Alaikäisten tyttöjen seksuaalisia hyväksikäyttöjä on tapahtunut maassamme aina, mutta tämän mediamyllytyksen myötä vihdoin halutaan suurin äänin jotain konkreettista aikaiseksi. Politiikassa asiat eivät ole niin mustavalkoisia ja toivoisin vilpittömästi näin vaalien alla, että ei hyödynnettäisi alaikäisten tyttöjen kärsimyksiä tai maahanmuuttajaväestön leimaamista omien agendojen ajamiseen.

 

Muhis Azizi

Turun kaupunginvaltuutettu (Kok.),

Turun monikulttuurisuusneuvoston pj.

 

 

 

MuhisAzizi
Kokoomus Turku

Turun kaupunginvaltuutettu, kaupungin hallituksen jäsen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu