MuhisAzizi Vastaa sivistymättömyyteen suvaitsevaisuudella.

Mustavalkoinen media, Oulun uhrit ja henkilökohtaiset agendat

Vaalit ovat lähellä. Lieneekö sattumaa, että mediat jälleen kuohuvat maahanmuuttoon tai maahanmuuttajataustaisten tekemiin rikoksiin liittyen. Jos sivuutetaan vaikka viime aikoina varmasti jokaisen meidän tietoomme tullutta ”Oulun seksuaalirikosvyyhtiä”, kerrotaan tapahtumien sijoittuneen viime kesän tienoille. Lähes joka artikkelissa puhutaan ”epäilyistä”, koska tutkinnat ovat vielä kesken ja osa epäilyistä on myös vapautettu. Kuitenkin jos sosiaalisen median kannanottoja seuraa, voisi ajatella rikoksien tapahtuneen viimeisten muutaman viikon aikana. Seksuaalirikosvyyhtien puiminen sosiaalisessa mediassa on ollut sävyltään aggressiivista ja erittäin leimaavaa.

On ymmärrettävää, että tunteet kuumenevat, varsinkin kun puhutaan alaikäisiin lapsiin kohdistuvista seksuaalirikosepäilyistä. Ja kun epäiltyinä useassa tapauksessa ovat maahanmuuttajataustaiset henkilöt, joiden on sallittu tulla maahamme hakemaan turvaa ja tukea, mutta kuitenkin he osoittavat ”kiitollisuuttaan” äärimmäisen alhaisella tavalla. Joten on ymmärrettävää, että tunteet todella kuumenevat eteenkin kantasuomalaisten taholta. Silti tietyn ihmisjoukon leimaaminen esim. raiskaajiksi vain saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi on väärin ja äärimmäiseen loukkaavaa sitä osaa maahanmuuttajaväestöä kohtaan, jotka ovat lainkuuliaisia. Joita valtaosa ovat.

Koskemattomuus on itsestään selvä asia ja se tulisi kaikkien ymmärtää, myös tänne muualta muuttaneiden. Sitä voi ja näköjään pitääkin valistaa esim. turvapaikkahaun ohella. Eriävät kulttuuritaustat voivat selittää maahanmuuttajataustaisten suuren osuuden seksuaalirikosepäilyissä, mutta MTV3:lla julkaistussa artikkelissa todettiin Poliisin taholta, että kantasuomalaisilla on yhä kuitenkin suurempi osuus seksuaalirikoksiin liittyen. Mainittiin myös, että useassa tapauksessa alaikäinen uhri ja epäilty ovat olleet yhteydessä sosiaalisen median kautta ennen tapahtumia. Olen itse henkilökohtaisesti saanut tietoja Oulun tapaukseen liittyen, että joissain tapauksissa uhri ja epäilty ovat olleet jonkinlaisessa parisuhteessa ennen tapahtumia, ja ihmettelen suuresti, että sekään ei ole laittanut kenellekään hälytyskelloja soimaan.

Siksi näin itsekin isänä peräänkuulutan vastuuta alaikäisten lastemme kasvatukseen liittyen. On huomion arvoista että monikaan vanhempi ei selvästi ole perillä sosiaalisen median uhista eivätkä näin ollen esim. edellä mainituissa tapauksissa olleet lainkaan tietoisia lastensa tekemisistä kodin sisällä taikka sen ulkopuolella. Kyllä, raiskaaja on aina syyllinen, mutta uskon että jokainen vanhempi on tietoinen, että Suomi ei ole ollut lintukoto myöskään ennen turvapaikanhakijavyöryn ilmaantumista maamme kamaralle.

Siksi peräänkuulutan sekä vanhempien vastuuta alaikäisten lastensa valvomisessa, että valtion vastuuta luvattomasti maassa olevien, rikoksiin syyllistyineiden turvapaikanhakijoiden karkottamisesta. Sosiaalisen median kannanottoihin peräänkuulutan laittamaan jäitä hattuun ennen liiallista ylidramatisointia ja termien vääristelyä, välttämään turhaa provosointia mikä ei johda lainkaan parempaan.

Olen itse varoittanut tästä jo noin vuosi sitten, kun paljon puhuttanut turvapaikanhakijavyöry tuli Suomeen, jolloin suuri osa heistä jäi ns. ”paperittomiksi”. Toin vahvasti esille vaaran, joka seuraa siitä, kun maahanmuuttoprosessit läpi käynyt turvapaikanhakija jää ilman lupaa olla Suomessa. Se tuo monenlaisia uhkia yhteiskuntaamme, syrjäytymisestä rikollisuuteen.

Toisaalta täytyy myöntää, niin ironista kuin onkin, että maahanmuuttajataustaisten seksuaalirikosepäilyjen mediamyllytys juuri ennen vaaleja on saanut aikaseksi jotain konkreettista. Alaikäisten tyttöjen seksuaalisia hyväksikäyttöjä on tapahtunut maassamme aina, mutta tämän mediamyllytyksen myötä vihdoin halutaan suurin äänin jotain konkreettista aikaiseksi. Politiikassa asiat eivät ole niin mustavalkoisia ja toivoisin vilpittömästi näin vaalien alla, että ei hyödynnettäisi alaikäisten tyttöjen kärsimyksiä tai maahanmuuttajaväestön leimaamista omien agendojen ajamiseen.

 

Muhis Azizi

Turun kaupunginvaltuutettu (Kok.),

Turun monikulttuurisuusneuvoston pj.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ihan hyvä kirjoitus.

"Eriävät kulttuuritaustat voivat selittää maahanmuuttajataustaisten suuren osuuden seksuaalirikosepäilyissä, mutta MTV3:lla julkaistussa artikkelissa todettiin Poliisin taholta, että kantasuomalaisilla on yhä kuitenkin suurempi osuus seksuaalirikoksiin liittyen."

Tuohon lainattuun kohtaan sen verran, että siinä vaiheessa, kun Suomessa ulkomaalaisten ja/tai ulkomaalaistaustaisten ihan minkä rikoslajin tahansa epäiltyjen/tekijöiden osuus rikosten määrässä ohittaa kantasuomalaisten osuuden, niin silloin on jotain mennyt todella pahasti ja peruuttamattomasti pieleen. Niin ei pitäisi päästä käymään missään tapauksessa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On todellakin kuten linkittämäsi teksti kertoo. Helsinki näyttää mihin suuntaan Suomi on menossa.... samaan suuntaan kuin Ruotsi, joka on sössinyt asiansa totaalisesti:
https://www.verkkouutiset.fi/nain-ulkomaalaisten-o...
"Tilastojen mukaan lähes 60 prosenttia tuomituista raiskaajista oli syntynyt Euroopan ulkopuolella."

On törkeää ylimielisyyttä kuvitella että Suomi pystyisi hoitamaan asiat merkittävästi paremmin kuin mm. Ruotsi. Artturi Hård tuossa ylempänä toteaa ihan selvän asian. Kun aletaan lipua suuntaan, jossa ulkomaalaistaustaiset tekevät jo eniten joitakin rikoksia (kuten raiskaukset Ruotsissa), niin onkin sitten jo päädytty hyvin peruuttamattomalle alueelle...
Tässä on aivan ilmeinen vaara että Suomi seuraa Ruotsia - Helsinki näyttää jo pitkälti seuranneen, ja nykyisellä menolla tilanne on jatkossa vuodesta toiseen huonompi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Vaikka blogisti pyrkiikin tasoittamaan asiaa suotuisammaksi tiettyyn suuntaan, niin voisiko tämä "saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi" saapunut yhteisö itse tehdä jotakin asioiden parantamiseksi?

Minusta tässä on kovin suuri kysymysmerkki, jota ei ole käsitelty vielä mitenkään poliittisella taholla ja tuskin tämän "saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi" saapuneen yhteisönkään tasolla!

Kiitos.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Et voi vakavissasi väittää, että olisi olemassa tuollainen yhteisö tai että alustuksen sanat jotenkin viittaisivat siihen, että olisi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

En tietenkään minä ole määritellyt tiettyä ihmisjoukkoa, vaan blogisti itse.

Miksi sinä minua syytät ihmisjoukon määrittämisestä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #9

Hohhoijaa. Let's not make a federal case of this.

Blogisti kirjoittaa: "...Silti tietyn ihmisjoukon leimaaminen esim. raiskaajiksi vain saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi on väärin..."

Sinä odotat jotakin joltakin sellaiselta kuin [tämä "saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi" saapunut yhteisö itse]

Huomaatko eron?

Ei ole yhteisöä, joka olisi saapunut "saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi". On monia yhteisöjä, jotka ovat saapuneet paeten kuka mitäkin tai tavoitellen kuka mitäkin. Ei näillä yhteisöillä ole keskenään yhteyksiä ennen kuin ne tutustuvat Suomessa, vaikkapa monikulttuurisuusneuvostoissa.

Sinänsä olisi hienoa, jos näissä neuvostoissa kyettäisiin yhteistyössä vaikuttamaan sopeutumiseen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #10

Kyllä. Kyllä huomaan blogistin ja ihmisjoukon, johon blogisti viittaa. Blogisti kertoo, että on yhteisö joka on tänne saapunut "saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi" (joka heitä yhdistää).

Minusta on erikoista, että väännät asiaa näin: "Ei ole yhteisöä, joka olisi saapunut saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi", kun blogisti kertoo, että "tietyn ihmisjoukon leimaaminen esim. raiskaajiksi vain saman kulttuuritaustan, ihonvärin, uskonnon tai muun seikan vuoksi on väärin..."

Sovitaanko niin, että ko. saapuneilla ei ole yhteistä kulttuuritaustaa, ihonväriä, uskontoa tai mitää muutakaan yhteistä seikkaa mikä vuoksi he olisivat tänne saapuneet? On vain "yhteisöjä, jotka ovat saapuneet paeten kuka mitäkin tai tavoitellen kuka mitäkin. Ei näillä yhteisöillä ole keskenään yhteyksiä ennen kuin ne tutustuvat Suomessa, vaikkapa monikulttuurisuusneuvostoissa".

Nonnii. Näin helposti päästiin ymmärrykseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #11

Siis ei ole saapunut. Hyvä, että päästiin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #12

Ei, ei ole saapunut. He ovat jossakin muualla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Suosittelijajoukostasi uskon tämän lukutaidottomuuden helposti, mutta myönnän hieman yllättyneeni sinusta.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #32

Yllättyisit mielummin toisin päin, sillä suosittelijat ovat minua fiksumpia. Monesti ihan puolueesta riippumatta heitä löytyy. Sen sijaan minulla on lukihäiriö joten ei sinun tarvitseisi minun kohdalla yllättyä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Esimerkiksi monikulttuurisuusneuvostossa monet yhteisöt voivat kohdata ja keskustella. Sellaisen olemassaolo tietysti edellyttää monikulttuurisuuden tunnustamista.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Saisiko sinne yhtään Imaamia paikalle kertomaan muslimeille maamme laeista ja tavoista?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #34

Olen monesti puhunut maahanmuuttajatyttöjen ja -naisten puolesta. Heidän tilanteensa on selvästi huonompi kuin meidän kantisten. Mikäli muslimitytöt ja -naiset voimaannutetaan ja he saavat tuntea olevansa samanveroisia poikien ja miesten kanssa, pakolaisten sopeutuminen/kotoutuminen Suomeen onnistuu nykyistä paremmin.

Tulijoiden on voitava jättää taakseen tietyt osat kulttuuristaan kun tulevat asumaan Suomeen. Ja se osa liittyy naisten tasaveroiseen asemaan, nainen on miehen kumppani,joka saa päättää itsenäisesti asioistaan ilman painostusta, hän ei ole mikään alempi olento.

Tähän tehtävään tarvitaan imaameja ja/tai muita eri yhteisöjen kunnioitettuja jäseniä, jotka käyttävät sosiaalista mediaa/virallista mediaa kertoakseen naisten tasa-arvoisesta asemassa Suomessa ja yleensäkin länsimaissa. Tätä tiedotusta tehtäisiin arabian ym. kielillä, jotta varmasti kaikki ymmärtävät mistä puhutaan. Löytyykö tällaisia ihmisiä?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Tämä "vyyhti" tuhonnee Oulun suunnitelmat päästä Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026. (https://www.ouka.fi/oulu2026) Tai vähintäänkin, nousee varteenotettava kysymys siitä onko, nykytilanteen huomioiden, tässä sadan miljoonan euron suunnitelmassä enää realistisia onnistumisen mahdollisuuksia. Jos niitä koskaan olikaan.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Jaa. Tämä mustavalkoinen media on tähän asti rummuttanut, kuinka hyviä nämä vieraamme ovat. Ei ole ihme, jos tytöillä on vähän liian sinisilmäinen käsitys heistä, vaikka jotkut rasistit on koittanu vähän varoitella.
Vastuu on vanhemmilla, se on tosi. Mutta keinot on vähäiset, mitä sosiaaliseen mediaan tulee nuorten kohdalla. Valistaahhan voi. Ja rivien välissä vähän varoitella ulkomaalaisista, kunhan ei kuitenkaan vihapuhu.

Petri Lavonen

Hyvä kirjoitus. Mutta on pakko hieman muokata Muhisin käsitystä tai ainakin valistaa häntä parissa asiassa mitä hän ei tunnista. Tiedotus. Suuri yleisö sai tietää viime kesän tapahtumista vasta nyt tiedotuksen kautta. Arvelen että kuolemantapaus sai aikaan paineen ajankohtaan. Mikään puolue ei siihen ole vaikuttanut ja yhdellä puolueella on aina ollut sama agenda. Parisuhde. Totta että lapset ovat olleet jonkinlaisessa yhteydessä tai parisuhteessa uskoen normaaliin tuonikäisen seurusteluun, kädestä pitämiseen yms mutta lapset eivät ole pienessä arvauksessakaan arvannut että heidät raiskataan voimaa käyttäen aikuisen taholta. Suomalaisetkin raiskaa. Vertaus ei ole onnistunut koska suomalaiset eivät ole hakemassa turvaa ja eikä harrasta groomingia 10v hyväksikäyttäen. Tosin tässä jutussa on ollut mukana suomen kansalaisuuden saaneita mikä voidaan laskea suomalaisuudeksi. Malttia kommentointiin nyt.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ongelma tässä on että muutaman prosentin vähemmistö suomessa on Epäiltynä 25 prosentin osuudesta seksuaalirikoksia.

Ei tarvitse olla tilastotieteilijä tajutakseen ongelman tuossa

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei muutaman prosentin vähemmistö ole epäiltynä mistään, vaan pieni määrä epäiltyjä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Anteeksi huono puhekieli...täsmennetään siis ”parin prosentin vähemmistöön kuuluvia henkilöitä on epäiltynä 25%:ssa kaikista suomen seksuaalirikoksista.”

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

"Ei muutaman prosentin vähemmistö ole epäiltynä mistään"

Vaikuttaa siltä että useatkin epäilevät nimenomaan koko vähemmistöä, ei ainoastaan rikoksista epäiltyjä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Muslimimaista Suomeen saapuneilla miehillä on erilainen arvopohja kuin täällä kasvaneilla väestöryhmillä. Tämä pitää uskaltaa sanoa ääneen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22ee1643-dc5...
Yksilön arvoihin vaikuttaminen on erittäin vaikeaa ja hidasta."

Blogisti jättää aivan liian vähälle huomiolle sen, että pohjoismainen arvopohja poikkeaa monessa suhteessa ratkaisevasti muslimikulttuurissa elävien maiden vastaavasta. TÄMÄ pitää uskaltaa sanoa ääneen.

Peitetarinoilla ja asioiden kiertelemisellä ei päästä mihinkään positiiviseen tulokseen. Kaikille selvät tosiasiat on tunnustettava. Niistä on tehtävä selkeät johtopäätökset. Myös Turun monikulttuurisuusneuvostossa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mitä jos tehtäis näin . Helppo ratkaisu.

Muslimi miehet ottakaa tyttöystäviksenne ja vaimoiksenne VAIN muslimi naisia .

Jättäkää Suomalaiset kristityt naiset&lapset rauhaan . Hehän ovat vääräuskoisiakin .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jättäkää Suomalaiset kristityt naiset&lapset rauhaan . Hehän ovat vääräuskoisiakin."

Tämä olisikin hyvä neuvo. Paitsi että juuri suomalaistytöt ovat todennäköisimmin niitä kaikkein helpommin hyväksiksikäytettäviä ja on pienempi pelko siitä että teon seurauksena tytön isä tai veli tai setä olisi teon paljastuttua heitä pimeällä kujalla vaanimassa, mikä olisi tilanne jos he käyttävät hyväkseen heidän oman kulttuurinsa piiriin kuuluvia tyttöjä.

Suomalaistytöt ovat siis pedofiileille helppoja ja lähes vaarattomia kohteita, mikä lisännee näiden rikosten houkuttavuutta.

Muslimimiehiä kenties vielä voi käskyttää, mutta miten käskyttää suomalaistyttöjä olemaan seurustelematta muiden kuin suomalaistaustaisten luterilaista uskontoa, tai jotain sen lahkoa kannattavien miesten kanssa ja eiväthän luterilaiset ja lahkolaiset suinkaan nekään ole tytöille vaarattomia, vaikka romanttisessa mielessä varmasti tylsempiä ovatkin.

-------------

Minusta asia on suomalaistyttöjen ja heidän omaistensa kannalta tosi vakava ja on hyvä että siitä puhutaan ja että tyttöjä yritetään suojella, mutta keskustelu on toistaiseksi ollut rasistista ja poliittiset päämäärät näyttävät olevan se kaikkein tärkein keskustelun motiivi, ainakin persujen osalta.

--------------------

Sananen blogin sisällöstä vielä.
Oli todella mukava lukea välillä jotain järkevää.
Yleensä kirjoitukset tästä asiasta kun ovat olleet kaikki sitä samaa,
nimittäin poliittista ja rasistista julistamista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aunio - tuollaista oli aikanaan natsien politiikka.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ääh ummehtunut natsikortti sit piti vetää . Nojoo en jaksa suvakki kortti nyt käyttää .

Katsos kun Suomi on niin mitättömän pieni maa isommassa mittakaavassa . Pikku mitätön kylä oltais esim Kiinassa tai Intiassa .

Kun teitä sdp:läisiäkin on 14-20% Suomes niin meillä ei pitäis olla varaa tai aikaa riidellä keskenämme .

Leikkisä ehdotukseni sisälsi "JOS" sanan jos huomasit .

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Helppo ratkaisu ei välttämättä ole oikea - eli sinä siis sanot että he vain omiensa kanssa me vain omiemme? Joka siis juurikin luo polarisoituneita lähiöitä joissa integroitumista tähän kulttuuriin ei tapahdu, jolloinka myös heidän omat - ei niin hyvät - kulttuurilliset tavat jäävät elämään... Ja mitenkä tämä ratkaisee siis yhtään mitään???

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jos ihan aikuisten oikeasti katsotaan isoa kuvaa . Kun Suomi on glopaalissa vapaassa talous kilpailussa Usan , Intian , Kiinan jne. kanssa.

Nämä maahan muutto ongelmat on vain yksi osa-alue Suomen ongelmista ja tulevaisuuden haasteista . Suomi tuhoutuu jos tämmösiin yhteen asiaan "kompastutaan" .

Matuille pitäis mennä nopee nyt jakeluun jotta tekisivät kaikkensa päästäkseen töihin . Rehellisesti tienaamillaan rahoilla voivat esim matkustella ympäri maapalloo nauttimassa elämästään . Meillä Suomessa loppuu aika , raha ja resurssit jos joudutaan vankiloissa istuttaa aikuisia ukkoja koska heitä p*netti liikaa . Ja sitten ottivat väkisten .

Tästä on selvittävä ja mentävä eteenpäin . Vaihtoehtoja ei ole .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pidän tästä Timon suorasukaisesta lähestymistavasta.

Näihin asioihin ei pitäisi juuttua, ne eivät ole suuruudeltaan verrannollisia niihin globaaleihin ongelmiin joita Suomella on vastassaan.

Tosin ehkä vierastan sanaa "Suomi tuhoutuu jos ....". No, siinä mielessä Suomi toki tuhoutuu jos koko maailma tuhoutuu, ilmastonmuutoksen, tulivuorenpurkauksen, meteoriitin, tai sodan seuraiuksena. Suomen ongelmat ovat pitkälti samoja kuin koko maailman ongelmat.

Tyttöjen ja heidän vanhempiensa ja perheittensä osalta nämä hyväksikäyttötapaukset toki voivat olla yhtä isoja kuin koko maailman ongelmat, mutta näitä tyttöjen ongelmia on ollut niin kauan kuin tyttöjäkin, eivätkä ongelmat ole olleet tuntemattomia edes suljetuissa kyläyhteisöissä.

Tytöt haluavat tutustua poikiin ja seurustella heidän kanssaan, vaikka siitä miten kiellettäisiin ja vaaroista valitettaisiin. Osalle heistä käy siinä hommassa hyvin, toisille huonosti, suurimmalle osalle ei kai niin kovin hyvin, mutta ei niin huonostikaan.

Ehkä tytöt vain ovat liian varomattomia ja sinisilmäisiä ja luottavaisia. Rikos on rikos vaikka olosuhteet olisivat rikollisille suotuisiksi, mutta ei silti ole pakko jättää ovea auki varkaille.

Viisainta olisi heti ilmoittaa lähestymisyrityksistä netissä vanhemmille ja poliisille, eikä riskeerata menemällä tyrkylle.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

#26

"Viisainta olisi heti ilmoittaa lähestymisyrityksistä netissä vanhemmille ja poliisille, eikä riskeerata menemällä tyrkylle."

Ai silloinkin kun mm. SPR ja opettajat yhdessä suorittavat match-making antirasistisena kotouttamisena? Pitäisikö soittaa suoraan Seppo Kolehmaiselle, että hänkin pääsisi vihdoin jyvälle mitä Suomessa tapahtuu?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Ai silloinkin kun mm. SPR ja opettajat yhdessä suorittavat match-making antirasistisena kotouttamisena? "

Jos näitä pedofiileja on SPR:n taholta tuotu tyrkylle ja näytille pikkutytöille, niin siitä tulee heti sellainen vaikutelma että nämä pedofiilit ovat ilmeisesti olleet hyvin hyväkäytöksisiä ja luotettavan tuntuisia, sekä kaiken huipuksi erittäin miellyttäviä ja kainaloita kostuttavan ihania. Niin ihania etteivät SPR:n opettajat, eivätkä pikkutytöt ole osanneet epäillä mitään.

Pedofiilit ja naisten hyväksikäyttäjät ovat useimmiten juuri tällaisia, eivätkä mitään juron oloisia tai kahjon tuntuisia.

SPR:n työntekijöiden pitäisi olla varovaisempia, mutta tottakai hekin yrittävät tuoda esille juuri ne makeimman oloiset tyypit. Se on ymmärrettävää, mutte erehdys oli kyllä tässä tapauksessa vähän liiankin paljon pahaa mieltä tuottava katastrofi.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Poliisin taholta, että kantasuomalaisilla on yhä kuitenkin suurempi osuus seksuaalirikoksiin liittyen”.
Onko tämä mielestäsi kilpaurheilua? Maahanmuuttajien määrään suhteutettuna heidän tekemänsä seksuaalirikosten määrä on kammottava, asian tekee vieläkin kuvottavammaksi, että he ovat järjestään valtion kustannuksella eläviä vapaamatkustajia, maahanmuuttajat ovat muuttaneet koko turvapaikkasysteemin etnokolonialistiseksi miehitykseksi. Tietenkin suomalaisetkin syyllistyvät näihin rikoksiin, mutta miten se vähentää vapaamatkustajien rikosten törkeyttä? On myös huomattava, että kansalaisuuden saaneiden maahanmuuttajien tai täällä jo syntyneiden rikokset kirjataan kaikkien suomalaisten tekemiksi, joten ”maahanmuuttajien” prosenttiosuus näistä rikoksista on todellisuudessa paljon suurempi. On myös todettava, että kun näissä rikoksissa puhutaan maahanmuuttajista, niin tällä yleistyksellä pyritään peittelemään, että valtaosa näistä rikollisista on muslimeja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niin traagisia kuin Oulun tapahtumat ovatkin, leimaaminen ja kosto sivullisille on väärin ja vie huomion itse ongelmassta ja sen torjunnasta eli netin kautta tapahtuvasta saalistuksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä (jossa pääosa tekijöistä on kantasuomalaisia, yhtään vähättelemättä kuitenkaan Oulun ikäviä tapahtumia ja myös muualta tulleiden osuutta). Netissä tapahtuva saalistus ei ole uusia asia eikä maahanmuuttajien mukanaan tuoma.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

# ”Netissä tapahtuva saalistus ei ole uusia asia eikä maahanmuuttajien mukanaan tuoma.” Nettiä ei vielä ollut, kun somalit haettiin Moskovasta 90-luvun alussa eduskunnan naisten toimesta. Sen jälkeen oli raiskauksissa korkea piikki. Se paljastui vasta myöhemmin,koska se oli valtiosalaisuuteen verratavaa tietoa. Kenelläkään ei ollut aavistustkaan millaisesten ihmisten kanssa oltiin tekemisissä, harva edes tiesi mikä on muslimi, puhumaattakaan millaillaiset ovat heidän tapansa elää. He toivat mukanaan myös rasismilla ratsastamisen. Heidän rikoksiinsa, jopa suhtauduttiin suvaitsevaiston puolesta huvittuneesti. Erivärisillä silmälasikehyksillä keikaroiva ”senaattori”, jopa riimitteli, että somalimies on tullut näyttämään suomalaisille miehenmallia. Vaikka asiaa yritetään valkopestä millä tahansa keinolla niin totuus on, että tämä ”kulttuuri” kumpuaa islamin misogyniasta, jolla isät äitien tukemina poikien ajatuksia saastuttavat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Jos tuo on tieto, sillä täytyy olla lähde. Kaivapa esiin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kirjoittaja perää vastuuta kodeilta ja vanhemmilta. "Suomi ei ole enää lintukoto".

Miten on sitten suhtauduttava tähän "monikulttuurisuuden" (monikulttuurisuus tässä juuri niin vääristyneessä merkityksessä, kuin se on mediassa ja poliitikkojen suussa esiintynyt viimeiset vuodet) pakkosyöttöön, jota on tapahtunut jatkuvasti kouluissa ja ymmärtääkseni myös muussa seuratoiminnassa ja usein vielä vanhvempien tietämättä? "Rasismin vastaisessa työssä", aikuisia miehiä on viety ja viedään pikkutyttöjen sekaan kertomaan kivoja.

Lukekaa huviksenne tai pahaksenne esimerkiksi tämä Oululehden hehkutus siitä kuinka 8. luokkalaiset tytöt nimenomaan opetetaan luottamaan näihin täysin tuntemattomiin ihmisiin ryhmänä. "Turvapaikanhakijat ovat kivoja, on rasismia ajatella muuta".

Ainakin yksi Oulun raiskausringin jäsen on ollut aktiivisesti mukana kaupungin järjestämässä yhteisessä/ tällaisessa kotoutus-hankkeessa. Eikä hän taatusti ole ainoa.

Jos koulussa lapsille opetetaan, että on rasismia suhtautua varovasti ja varauksella vieraisiin (aikuisiin, jos hän on turvapaikanhakija) niin miten tämä kääntyy taas kerran kotien ja tyttöjen omaksi viaksi? Veikkaanpa, että kirjoittajakin jo luottamustoimensa vuoksi on ollut erinomaisen innokas järjestämään näitä mielen- ja mielipiteen muokkausaktiviteetteja, joissa miehet ja lapset/ nuoret tytöt kohtaavat ja "leikkivät" yhdessä. Niiden hintaa maksetaan nyt. Oululehden kuvituskuva on paljon puhuva.

https://www.oululehti.fi/uutiset/salamatiimi-kitke...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Oululehden jutussa olevan mustafa jamalin facen sivuille kun menee . Siellä on julkisena kuva noin 6 vuotiaasta skandinaavisesta tytöstä .

Mitä tarkoittaa viite sanonta kuvalle .

"Arabiassa rakkaus on sokea ."

Mitä se tarkoittaa semmoinen sanonta ?

Haluaisin ymmärtää kulttuuria ja nyt Muhiz tai joku voi vastata ?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Tilastot eivät valehtele.

"Tutkimus: Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleiden keskuudessa raiskausrikollisuus on 17 kertaa yleisempää kuin kantasuomalaisten keskuudessa"
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Noin-kymment%C...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on kielletty kaikissa maailman maissa ja kulttuureissa.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Entä islamissa ylistetty pofeetta Mohammedin lapsivaimo Aiša?
Viite:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%A1a

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36

Jos nyt puhuttais siitä mitä tapahtuu todella tämän päivän Suomessa eikä siitä mitä jossain tuhat vuotta vanhassa kirjassa kerrottiin. Etenkin kun edes Muhammedin olemassaolosta ei ole täyttä varmuutta muuten kuin kirjan henkilönä. Aišasta puhumattakaan.

Oikeusvaltio toimii lainsäädäntönsä mukaisesti. Sen sanominen tuntuu olevan punainen vaate joillekin intoilijoille ihan lainsäätäjää myöten. Lasten, nuorten ja vanhempien pelkoja puolestaan ei hälvennä yhtään, jos pelotellaan lisää muistelemalla, että kyllä sitä ennenkin osattiin ihan oman porukan voimin. Ei seksuaalirikollisuuden pidä olla ikuinen jatkumo.

Oikeusvaltion tehtävä on turvata yhteiskuntarauha, mutta sosiaalisen median tehtävä ei ole. Somessa kaikki puhuvat, mutta kukaan ei kuuntele. Median pitäisi kertoa kiihkottomasti faktoja.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #37

Itse asiassa liittyy suoraan nykysuomeen mitä tuhat vuotta vanhassa kirjassa on sanottu, vaikkei Mohamedia ja Aishaa olisi ollut olemassakaan.. Muslimis kuitenkin uskovat Muhamediin, jolla oli 9-vuotias vaimo ja Muhamed on tämän päivän muslimeille esikuva, siksi sillä on merkitystä.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Mika teoriassa näin, mutta esimerkiksi afganistanissa ja Pakistanissa pikkupoikien raiskaaminen on yleissesti hyväksyttävää.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/afganistanilai...

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #39

Raiskaus sotatoimena on ollut kautta aikain yleinen tapa käyttää valtaa...
(voi tulla yllätyksenä, mutta myös viime aikoina on puhuttu suomalaisten tekemistä sotarikoksista menneinä aikoina - sekään ei ole kaunista luettavaa...)
Mutta kuten jutussa sanottiin, niin siihenkin pyritään puuttumaan.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Eräissä islamilaisissa maissa kuten Pakistanissa ja Afganistanissa lapsivaimot ovat tätä päivää edelleenkin.
Viite:
http://www.afghanistantimes.af/child-marriage-numb...
http://www.afghanzariza.com/2015/03/07/the-devasta...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47

Edelleen tässä on puhe siitä mitä tapahtuu todella Suomessa ja nykyään. Ei tässä kolmessa vuodessa ole mikään juuri muuttunut. Ehkä kristillisdemokraattien homohumina on vaimenemaan päin, mutta mamulätinä sen kun jatkuu, kun jotkut käyttävät lasten hyväksikäyttöä keppihevosena rasistisille ulostuloille. Ihan kuin nettisaalistajat olisivat uusi tai muualta tuotu ilmiö. Eivät ole. Suurin osa alaikäisten saalistajista vain jää medialta huomaamatta valkoisen suojavärin vuoksi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #48

"Ei tässä kolmessa vuodessa ole mikään juuri muuttunut."

Kolmessa vuodessa on tullut esiin raiskaustilastojen raju nousu maahanmuuttajien toimesta, ja lisäksi viimeaikoina alaikäisiin tyttöihin sekaantumisia eri puolella Suomea.
Kaikkihan on ollut kenen hyvänsä luettavissa mediassa.
Haluatko todisteeksi pitkän litanian linkityksiä uutisiin?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #49

Linkki tilastoihin olisi kiva, koska nyt on kaivettu esiin täsmälleen samat luvut kuin kolme ja puoli vuotta sitten. Maaginen fetissi on "17-kertainen". Mikään ei ole muuttunut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Onhan tässä sentään yksi asia muuttunut: turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #51

Tuossa aluksi:
"Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa"
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-n...

"Irakilaisten tekemiksi epäiltyjen seksuaali­rikosten määrä rajussa kasvussa"
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005206976.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Minusta on kummallista että seksirikokset rupeaa kiinnostamaan vasta kun tekijä on ulkomaalainen. Ja asialla ovat samat ihmiset joiden mielestä #metoo oli noitavainoa.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki Vastaus kommenttiin #54

Seksirikosten määrän raju kasvu on huomattu, ja se on tilastofakta.
Kasvun ovat aiheuttaneet maahanmuuttajat, eikä sen toteaminen ole mitään rasismia.
Maahanmuuttajat ei ole rotu.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Tutkinta kesken ei tarkoita syytön. Ja rikoksia tulee ilmi lähes joka päivä. Ei ne näytä loppuvan.

Kirjoittajan mielestä on lasten vanhempien vika, kun raiskauksia tapahtuu. Käsittämätön syytös. Vain raiskaaja on syyllinen. Ei uhri.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Onko oikolukemisessa vikaa!?
Eihän tässä ole vanhempia syytetty vaan painotettu vanhempien vastuuta kasvatuksessa, mutta se saattaa olla nykypäivänä toki mahdotonta sellaista vaatia kun lasten kasvatus on kokonaan ulkoistettu kouluille ja tarhoille, vanhemmat vain odottavat hyviä numeroita ja vanhempain iltoja missä lapsi kehutaan maasta taivaisiin mallioppilaana.

Jos lapsen vanhempia ei kiinnosta yhtään missä oma lapsi menee, milloin tulee, käykö edes koulussa, noudattaako omalta osaltaa Suomen lakeja, niin sitä voi olla vaikea huomata jos jostain ongelmakäyttäytymisestä on tulossa ongelma.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/alaikainen-nainen...

Ja tätäkin tapahtuu, viittaan nyt ylempään linkkiin!!!

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

”Jos lapsen vanhempia ei kiinnosta yhtään missä oma lapsi menee”

Näin varmasti. Tai ehkä vanhemmat on jopa kannustanut kanssakäymiseen. Tuntuisi kyllä hirveältä, että joku voisi olla niin naiivi. Mutta toisaalta, niin naiiviahan hallitus, julkinen sana ja osa kansalaisista on ollutkin viimeiset vuodet, niin miksei jotkut vanhemmatkin.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #45

Kyllä itse olen huomannut, että nykyään monet vanhemmat ovat niin naiiveja... ei kiinnosta yhtään millon se varhaisteini tulee kotiin yöllä tai missä menee... Ei näytä kiinnostavan vaikka joutuisi hakemaan sen alaikäisensä poliisin putkasta seuraavana aamauna, kun on yöllä ehtinyt hankkia itselleen rikosnimikkeitä hirveän kasan humala ja huumepäissään...

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Ollaan tultu aikaan jolloin vanhemmat hankkivat lapsilleen jo esikouluiässä laitteet joilla voi vaivattomasti katsoa pornoa. Toiset vanhemmat valvovat lapsiansa, toiset eivät.

Toimituksen poiminnat