MuhisAzizi Vastaa sivistymättömyyteen suvaitsevaisuudella.

Paperittomat seksiorjat ja ääriryhmien ritarit

Helsingin Sanomien julkaisussa 7.5.2017 kerrottiin irakilaistaustaisten turvapaikanhakijamiesten harjoittamasta seksityöstä Suomessa. Jutussa kerrotaan turvapaikanhakijoiden ja uuspaperittomien uudesta keinosta tienata rahaa Suomessa; myymällä itseään säännöllisesti elantoa ansaitakseen.

Olen henkilökohtaisesti kuullut tällaista toimintaa harjoitettavan myös muissakin kaupungeissa Suomessa jo pidemmän aikaa. Kirjoitukseni ydin ei ole kuitenkaan se, vaan se, että nyt jos koskaan on herättävä huomaamaan kuinka hatarapohjainen on hallituksemme maahanmuuttopolitiikka. Tämä hallitus antaa nopeaan tahtiin kielteisiä päätöksiä ja samalla jättävät turvapaikanhakijat oman onnensa nojaan, mutta eivät myöskään kykene käännyttämään heitä maasta pois. Samaan aikaan kun henkilö on saanut useita kielteisiä päätöksiä, hänellä ei ole oikeutta tehdä töitä eikä hän enää kuuluu vastaanottokeskuksen tuensaajiin. Turvapaikanhakija lentää myös ulos vastaanottokeskuksesta, joten majoitustakaan ei ole saatavilla. Odotetaan siis, että uuspaperittomat katoaisivat omin voimin pois Suomesta ja kaikki hoituisi näin yksinkertaisesti.

Tämä on erittäin vaarallinen tilanne maallemme, koska edellä mainittu tapahtumaketju on saanut käännytyspäätöksen saaneet, paperittomat vaille mahdollisuuksia ja heidän lukumääränsä vain lisääntyy lisääntymistään. Tällä hetkellä Suomen päätöksentekijöillä on ikään kuin pää pensaassa ja he luulevat tilanteen rauhoittuvan itsekseen, mutta henkilökohtaisesti minulle tulee sellainen olo, että valtio odottaa, että joku edellä mainituista toivottomista paperittomista tipahtaa niin syvälle kuiluun ja vaipuu sellaiseen epätoivoon, että hän alkaa käyttäytyä itseään tai muita vahingoittavalla tavalla. Ja vasta tällöin valtio alkaa kiristää verkkojaan ja oikeuttaa itsellensä järeämmät menetelmät paperittomien maasta poistamiseen.

Hallituksemme maahanmuuttopolitiikassa on siis vakava aukko, joka luo erittäin vaarallisen pohjan kohti maamme turvattomuutta. Maahanmuuttopolitiikassa ei kyetä tai haluta nähdä tilanteen katastrofaalisuutta, eikä pyritä tarkastelemaan tilannetta paperittoman näkökulmasta; henkilön, joka tulee kulttuurista, jossa suurin tabu on miehen itsensä myyminen rahasta. Ja kun henkilö on tarpeeksi syvässä montussa vailla tulevaisuuden päämäärää, vailla perhettä, evättynä mahdollisuus laillisen toimentulon hankkimiseen, ajautuneena tekemään rahan vuoksi mitä häpeällisimpiä tekoja, on hän alttiimpi kuin koskaan jäämään saaliiksi erilaisten väkivaltaisten ääriryhmien hampaisiin. Tällaiset aiemmin yhteisöttömässä tyhjiössä elävät epätoivoiset mustat lampaat, voivatkin yhtäkkiä kokea, että heitä alettaisiin jälleen arvostaa yksilönä kaikkien häpeällisten tekojensa jälkeen, kun he liittyvät väkivaltaisiin ääriryhmien riveihin. Tällaisia juuri ääriryhmät etsivätkin; helppoa riistaa, jotka ovat henkisesti niin kadoksissa, että heidän manipulointinsa on helppoa. Heidät voidaan saada ajattelemaan, että kaikki likaisemmatkin synnit sovitetaan seuraamalla ääriryhmien vielä likaisempaa ideologiaa ja tällöin sinusta tulee ritari.

Totuushan kuitenkin on päinvastainen, mutta monille eksyneille lampaille se ei mahdollisesti tule koskaan selviämän ennen kuin on jo liian myöhäistä. Siksi toivonkin, että hallituksemme pyrkisi vauhdittamaan ja selventämään toimiaan kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden ihmisten suhteen ja pyrkisi näkemään tilanteen näiden paperittomien näkökulmasta, ennen kuin vakavat ongelmat leviävät käsiimme. Hyvänä aloituksena toimisi mm. tilapäisten oleskelulupien palauttaminen.

 

Muhis Azizi

Turun kaupunginvaltuutettu

Monikulttuurisuusasiantuntija

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suurin vakava aukko maahanmuuttopolitiikassamme on rajojemme vartioimattomuus. Kaikille olisi parempi tarkastaa paperit jo maahan tullessa eikä vasta maassa ollessa.

Käyttäjän MuhisAzizi kuva
Muhis Azizi

Varmasti osaltaan myös se, mutta nyt ollaan tässä tilanteessa ja tulisi poht ia mitä tehdä näiden suhteen, jotka ovat jo täällä, mutta saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Azizi:
Pakkopalauttaa, taikka suljettu leiri paperittomille.

Käyttäjän AnitaViherpuro kuva
Anita Viherpuro

Missä maassa pystytaan rajalla tekemään henkilon täydellinen tarkastus ja kartoitus ilmoittaessaan hakevansa turvapaikkaa?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Viherpuro:
Ei missään. Paperittomat turvapaikanhakijat tulee sijoittaa leireihin kunnes asia on tutkittu.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #16

"Minä olen sitä mieltä että sinut Lauros pitää sijoittaa leiriin ja tutkia vihaviestisi verkossa"

Typerä kommentti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #16

16.
Riittänee, kun olet kommenttejani poistanut.

Käyttäjän AnitaViherpuro kuva
Anita Viherpuro Vastaus kommenttiin #5

Mauton ja ala-arvoinen kommentti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
uudesta keinosta tienata rahaa Suomessa; myymällä itseään säännöllisesti elantoa ansaitakseen.

Voi käydä monen työttömänkin mielessä tuo,jos 60pv korvaukset karenssilla tyssätään.
Miten tehdä lapsille ruokaa pöytään 2kk aikana.

Risto Salonen

90-luvulla seksiä myyneiden sukupuoli oli eri. Silloin ei mitenkään pillastuttu eikä vaadittu maahanmuuttopolitiikkaan muutosta. Sukupuolisyrjintää....

Käyttäjän PiaJardi1 kuva
Pia Jardi

Kiitos Muhis hyvästä ja selkeästä analyysista. Valitettavasti näyttää siltä että ongelmia ei haluta ennaltaehkäistä, vaan odotetaan että jotain pahaa tapahtuu ja vasta sitten toimitaan. Ja yleensä silloin ei ajatella toimien jälkiseurauksia, jotka yleensä vaan aiheuttavat lisää kärsimystä ja epätasa-arvoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kokoomuksella onneksi on tämän ongelman ratkaisemiseksi avainhenkilö Sipilän hallituksessa: sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Toivottavasti hänellä on puolueen tuki takanaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepu teki Euro-plus sopimuksen.
Selevällä suomenkielellä kerrottu esim.paperittomista,Romanian kerjäläisistä,Turvapaikanhakijoista,pakolaisista,maahanmuuttajista.

Mikä on EU 27 maan yhdessä sopima. Ei siis yhden sisäministerin sopima.
EU-maa Suomen Valtioiden välinen sopimus.Ei minkään puolueen.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tämä on seuraus jo 70 luvulta alkaen harjoitetusta EU:n ja sittemmin myös Suomen vastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta.

Ensin houkutellaan ihmisiä muuttamaan maahan että olisi jotain mitä voidaan suvaita.

Valtaosa näille ihmisillä ei ole sitten muuta käyttö kun se että heidän ainoa tehtävä on olla suvaittava.

Mitään järkevä tekemistä ei heille tarjota, saate istua lähiössä ja saate nostaa pientä sosiaalitukea.

Säännöllisiin väliajoin heillä muistutaan, olkaa kiitollisia koska suvaitsemme teitte.

Tämä on lyhyesti sekä oikeisto että vasemmisto liberaali maahanmuuttopolitiikka käytännössä.

Heidän maahanmuuttopolitiikan arvostelua, on heidän mielestä rasismia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Suomihan ei ole EU-maa vai?
Tekeekö EU 27 maan päämiehet yhdessä sopimukset maahanmuutosta EU:sa?

Hyväksyykö eduskunnan enemmistö esim.nyt kepu49,Ps39,kok38 eduskuntaryhmät sopimukset?

Ketkä on antanut valtakirjan niille 1.1-95 lähtien päättää puolestaan EU asioista?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Persujenko tapaan Suomi vain noukkisi rusinat EU pullasta ? Muut hoitaisi muut asiat keskenään ? Meille kelpaisi vain EU-tuet.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Pakolaisuutta ei aiheuta Suomen maahanmuuttopolitiikka. Pakolaisuutta aiheuttavat sotatilaolot, vaino ja nälänhätä kuivuutta kärsivissä maissa. Suomen pakolaispolitiikka aiheuttaa ongelmia niille, jotka ovat jo tänne päässeet, mutta joita täältä yritetään karkottaa.

Olen edelleen sitä mieltä, että etusijalla pitäisi olla kotoutus, ei kotiutus varsinkaan, kun ei ole olemassa kotia, jonne karkotettavat voidaan palauttaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

EU:n ja josta vuodelta 1995 tuli myös EU Suomen ääliömäinen maahanmuuttopolitiikka.
Kotoutumista= lähiöstä asunto ja näytetään missä on kauppa ja Kela.
Vai onko teillä joku ruusuisempi mielikuva siitä mikä on kotoutumista käytännössä.

Akseli Lehmus

Muhiksen ajatus on, että hallituksen pitää myöntää kaikille turvapaikanhakijoille oleskelulupa tai muuten heistä tulee vaarallisia. Eikös se ole mafiatyyppistä kiristystä?

Nähdäkseni nykyisessä tilanteessa ei ole hyviä vaihtoehtoja. Jos oleskelulupa voitaisiin myöntää vain tällä hetkellä Suomessa oleskeville paperittomille,se varmastikin tehtäisiin. Sana Euroopan löyhimmästä turvapaikkapolitiikasta leviäisi kuitenkin nopeasti ja Suomeen saapuisi ennennäkemätön määrä hakijoita.

Jore Puusa

Hallituksemme maahanmuuttopolitiikassa on siis vakava aukko
----------
Oletko tosiaan sitä mieltä että suomalaiset miehet -jotka käyttävät näitä onnettomia hyväkseen ovat hallituksemme maahanmuuttopoliittinen aukko jne.
Kyse on yksilön surkeasta moraalista ja pahoista ihmisistä jotka käyttävät onnettomia hyväkseen.
3000 suomalaista matkustaa joka vuosi Thaimaahan raiskaamaan 8-12 vuotiaita tyttöjä ja poikia ja Muurmansk Petroskoi linjalla käy kuhina kun suomalaiset pedofiilit käyvä siellä panemassa katulapsia. Sekö on hallituksen vika.
Hyväksikäyttäjän toimet eivät ole hallituksen vika.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hallituksella on jo paha aukko.
Yli ½ milj.työtöntä ja n.miljoona köyhää.

Päälle perheiden lapset. Vanhukset heitteillä. Mistä löytyy se rahasampo millä asiat korjataan?
Velkaa yli 100 miljardia.
Köyhät Leipäjonossa ja Hurstinruoka-apujonossa.
EU-ruoka-apua n.4 milj./kg/vuodessa JO -93 lähtien.Jonot vain pitenee.

Jaakko Paasonen

Jep, samaan aikaan myös edelleen
tämäkin hallitus jakaa pörssi ym.yhtiöille, 4000 000 000 € tukiaisia vuodessa...jotka tietysti katetaan velan otolla.. eli veronmaksajien piikkiin.
Ja yllätys,yllätys.. niistä ei leikattu senttiäkään!

Pekka Pylkkönen

Eiköhän palautusten tulppa ole kuitenkin jossain muualla kuin hallituksessa. Vapaaehtoinen paluu on aina mahdollinen.

Käyttäjän Mika-MattiLeino kuva
Mika-Matti Leino

Ihmisellä on arvoa ja hänelle kuuluu arvokkuus. Hänen on voitava kunnioittaa itseään ja pitää itsensä kunniassa. Nyt tämä kaikki viedään ihmisiltä, jotka ovat voittopuolisesti paenneet sodan jaloista ja päätyneet kauaksi omasta kotimaastaan.

Kuitenkin myös oman maamme vakinaisista asukkaista kaikki eivät saa tälläkään hetkellä arvostusta. Heillä ei siis ole arvoa eikä arvokkuutta. Heidän itsekunnioituksensa haurastuu haurastumistaan. Ja jos kunniasta puhutaan, niin miten he muka voisivat olla ylpeitä sen enempää syntyperästään kuin elämästään, jos he sijoittuvat arvoasteikossa pahnan pohjimmaisiksi, kuten pitkäaikaistyöttöminä holhottaviksi toimenpideobjekteiksi.

Taustastaan riippumatta syrjäytyneet ihmiset saattavat olla asunnottomia ja/tai päihteisiin ja rikollisuuteen sortuvia. Heidän ainoita lähimmäisiään voivat olla muut samankaltaiset varjoisten kujien eläjät. Hyvässä lykyssä heidät tavoittaa vertaistukijoiden ja vapaaehtoisauttajien rinki. Pahimmassa tapauksessa heidät korjataan tämän tästä kadulta talteen, mutta ehkä lopulta jalat edellä toimitettaviksi viimeiseen pesuun.

Myötätunnon katoaminen ja silkka välinpitämättömyys ovat näemmä "in" harvaan asutussa Suomessa. Ainakin, mitä tulee päättäjiin, jotka vetäytyvät vastuustaan siinä vaiheessa, kun heidän pitäisi ottaa kannustavasti huomaansa eteenpäin elämässään pyrkivät yksilöt, eikä suinkaan tuottaa harmaata, byrokraattisesti liikuteltavaa tai julkisuudelta jäljettömiin katoavaa paperittomien massaa.

Jokaisen ihmisen on väitetty olevan laulun arvoinen. Ei kuitenkaan edes muistotaulun, mikäli häneltä viedään arvo, arvokkuus, itsekunnioitus ja kunnia. Hän jää tällöin pelkäksi tilastohirviöksi: että näin pääseekin tapahtumaan täällä, sote-uudistuvassa maakuntien Suomessa!

Matti Virtanen

Kai ymmärrät, että koko turvapaikkajärjestelmältä menee pohja jos kielteisen päätöksen saaneet elintasopakolaiset saavat mahdollisuuden jäädä oleskelemaan laillisesti Suomessa ja nauttimaan verovaroin kustannetuista palveluista? Tuolloin tänne voisi tulla joka vuosi vaikka kymmeniä tuhansia ihmisiä mistä tahansa köyhästä maasta jonne palautussopimusten järjestäminen on hankalaa. Tätä valtiontalous ei todellakaan kestäisi sillä Suomella ei ole tarjota näille ihmisille työpaikkoja.

En näe hallitsemattomassa pakolaispolitiikassa mitään järkeä kenenkään kannalta, paitsi ehkä niiden jotka haluavat ylikuormittaa julkisen talouden vastuuttomalla pakolaispolitiikalla, ja sitten tämän varjolla poistaa etuudet kaikilta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tämä hallitus antaa nopeaan tahtiin kielteisiä päätöksiä ja samalla jättävät turvapaikanhakijat oman onnensa nojaan, mutta eivät myöskään kykene käännyttämään heitä maasta pois.

Turvapaikkapäätöksiä tekevät virkamiehet voimassaoleviin lakeihin perustaen. Ne päätökset eivät saa olla riippuvaisia hallituksen kokoonpanosta, vaan lainsäädännöstä.

Se, että kielteisen päätöksen saaneita ei saada maasta pois on taas merkki hallituksen saamattomuudesta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja Kepu,kok hallituksesta.

Jos Mirissä ei ole tarpeeksi virkamiehiä käsittelemään hakemuksia
joita on jonossa 4 000 .
Niin SP terveiset eduskuntaan .Osoite löytyy eduskunnan sivuilta.
Kok Risikolle
Kepun Sipilälle
Kok Orpolle (sehän oli ex-sisäministeri.=

JK. Sama ongelmahan oli Kelassa Tuet myöhässä jopa 4 kk kun väkeä oli vähennetty.

Ei ne täällä US sivuilla korjaannu.

Käyttäjän AnteroLeitzinger kuva
Antero Leitzinger

Suomessa tarvittaisiin vihdoin koko ulkomaalaispolitiikan perusteellista uudelleenarviointia, jossa pitäisi löytää ennakkoluuloton historiallinen kompromissi. Perussuomalaiset ovat oikeassa siinä, että suuri osa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista terveistä nuorista miehistä ja varsinkin rikolliset pitäisi palauttaa kotimaihinsa nopeasti. Vihreät puolestaan ovat oikeassa siinä, että itsensä rehellisesti työllistävät ja kieltä oppivat, nuhteettomasti Suomessa oleskelevat ulkomaalaiset ansaitsevat reilun tilaisuuden aloittaa uusi elämä ja tuoda perheensä kohtuullisen pian - tietenkin sitoutuen elättämään perheenjäsenensä tai kustantamaan heidän paluumatkansa. Eli pitäisi jakaa sekä lentolippuja että työlupia ja kutsuviisumeja, käyttää sekä keppiä että porkkanaa. Ellei löydy rohkeutta tehdä eroa hyvien ja huonojen maahanmuuttajien välillä, päädymme suosimaan pimeitä töitä ja rikollisuutta, lisäämme mielenterveysongelmia ja teemme vääryyttä samanaikaisesti vaarantaen turvallisuutta ja yleistä lainkuuliaisuutta. Yleinen oikeustaju ja laki pitää saattaa sopusointuun, mikä vaatii parempaa tolkkua ja myönnytyksiä molemmilta ääripäiltä. Virkamiehet ja tuomarit, poliisi ja aktivistit eivät tätä yhtälöä yksin ratkaise - valta ja vastuu on poliitikoilla.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Paperiton, rahaton, asunnoton, tukea saamaton ja vielä luvattomasti maassa olevakin on todellinen ongelma yhteiskunnan turvallisuudelle.

Ruokaa saa ruokakirkoista yms. vähätuloisille tuokaa jakavista organisaatioista mutta ihminen tarvitsee myös muuta välttämätöntä, kuten suojan säältä ja monta muuta rahalla saatavaa välttämättömyyttä.

Ja jos rahaa ei ole niin palaaminen kotimaahan on mahdotonta tai hyvin hankalaa. Rahalla saa maksettua ihmisalakuljetuksen tänne päin mutta eipä kukaan taida toiseen suuntaan salakuljettaa eikä halukkaita taida ollakaan.

Jos ei ole rahaa niin sitä on tehtävä. Töihin ei voi mennä tai töitä ei ole niin jäljelle jää muut vaihtoehdot. Prostituution ohella muita keinoja lienevät työskentely pimeissä töissä (yleensä alipalkattuna orjuuden kaltaisissa oloissa), rikoshyöty varkauksista ja ryöstöistä tai päätyä jengiin joka elättää jäsenensä rikollisuudesta saatavilla tuloilla. Kaikki nuo ovat huonoja vaihtoehtoja inhimillisesti ja yhteiskunnan turvallisuuden kannalta.

Tiukemman rajavalvonnan ja maahanmuuttopolitiikan lisäksi yhteiskunnan pitäisi tehdä palaaminen helpommaksi ja tukea sitä ettei maahan jää "paperittomia" yhteiskunnan ulkopuolella olevia rahattomia ihmisiä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ja jos rahaa ei ole niin palaaminen kotimaahan on mahdotonta tai hyvin hankalaa.

Ei pidä paikkaansa. Jos lähtee vapaaehtoisesti, niin suomalaisten veronmaksajien piikki on auki. Ja saa vielä startti/kotoutumis-rahaa mukaansa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nämä eivät ole ihmisiä, jotka voidaan vain siirtää jonnekin tai sulkea jonnekin odottamaan siirtoa jonnekin.
He ovat epätoivoisessa tilanteessa, jota todellakaan eivät ole itse aiheuttaneet.
Puheet rajavalvonnasta ovat tässä täysin asiaankuulumattomia, samoin hurskastelut " mahdollisuudesta palata".

Järjestelmän ei tulisi toimillaan luoda tällaisia ryhmiä, mutta sama virhe näyttää toistuvan historiassa.

Käyttäjän AnitaViherpuro kuva
Anita Viherpuro

Nyt kun yhteiskunta kuitenkin luo epatoivoisia ihmisia, mietin aina milta itsesta tuntuisi jos saisin saman kohtelun tai mita vaihtoehtoja mahtaisin valita jos pitaisi syoda eika ole latin latia taskussa.

Mietin myos mita tuolla kaikella jalkiviisaudella yritetaan saavuttaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paras vaihtoehto olisi palata kotiin ilmaislennolla rakentamaan isänmaataan ja tulevaisuuttaan tutussa ympäristössä.

Käyttäjän airanpoika kuva
Pekka Aho

Suomessa oma kansa kärsii vanhukset ja pitkäaikaistyöttömät ovat jo pitkälle oman onnensa nojalla. Ei Suomi voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Suomessa noudatetaan lakeja ja sopimuksia.
Hylkäävän päätöksen saanut poistetaan maasta heti.

Hylätystä turvapaikkahakemuksesta voi valittaa. Niin kauan kuin tulee uusi päätös on henkilö turvapaikan hakija.
jos tuokin päätös on kielteinen henkilö poistetaan maasta heti.

Tupakärjät ja huutoäänestys kuuluu banaanivaltioihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Alkeellinen trollikommentti nykytilanteen hoidosta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olisiko kyseessä kuitenkin vain eräänlainen kaupunkimyytti?

Mietin, mistä löytyvät seksipalveluista maksavat asiakkaat taustoiltaan ja erityisesti terveystiedoiltaan tuntemattomille ja kielitaidottomille miesprostituoiduille, kun varsinkin naisille on tarjolla vastaavia palveluita ilmaiseksikin ja tarjontaa kaupungeissa riittää valittavaksi ja jopa tyrkyksi asti.

Miesten osalta tilanne ei ole näin yksioikoinen ja monille maksulliset palvelut ovatkin ainoa vaihtoehto.

Ymmärtääkseni artikkelin paperittomilla ei kuitenkaan tarkoitettu maahanmuuttajataustaisia naisia vaan nimenomaisesti miehiä.

Laillisesti maksupalveluja tarjoavat naiset tulevat Suomeen pääasiassa kunnossa olevilla matkustusasiakirjoilla.

Enemmän olen huolissani laittomasti maassa olevista henkilöistä, jotka tarjoavat palveluksiaan järjestäytyneen rikollisuuden käyttöön.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä iäkkäämmät naiset turvautuvat maksullisiin seksipalveluihin ja monet heistä ovat vielä sitä sukupolvea, jolle ulkomaalaisessa nuoressa miehessä on kiehtovaa eksotiikkaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ovatko nämä niitä samoja naisia, joista vaihtoehtomediassa puhutaan "suvakkeina"?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

En noteeraa kovin korkealle niiden "vaihtoehtomedioiden" määritelmiä, mutta saattaa tietysti olla, että hekin niihin suvakkeihin pitkälti kuuluvat.

Käyttäjän LeilaHovatov kuva
Leila Hovatov

Nythän tässä HS:n jutussa huomionarvoista oli se, että turvapaikanhakija oli aloittanut vapaaehtoisesti seksityön 2 kk maahan tulonsa jälkeen, jolloin hän nautti vielä vastaanottorahaa. Mikään pakko siihen ei siis ollut, koska asunto ja ravinto oli turvattu. Hän myös valitsi asiakkaakseen vain miehiä. Ei siis voida puhua "seksiorjasta", vaan ennemminkin tulee mielikuva jännityksen hakemisesta sekä ylimääräisen rahan haluamisesta. Sittemmin hän on ollut jo 4 kk tekemättä sitä.

Käyttäjän MarkkuLipponen kuva
Make Lipponen

Myymällä itseään saadakseen rahaa, mitä suomen laki / käytäntö siihen sanoo. Ja eiköhän poliisin olisi melko helppo lopettaa koko touhu ja lähettää miehet kotiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Laki ei sitä kiellä. Ainoastaan paritus on kiellettyä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

"Uuspaperittomat"...uusi nimike lisää maassa laittomasti oleskeleville? Ensimmäiset paperit hävisivät matkalla (Englannin kanaaliin) ja väliaikaiset negatiivisen päätöksen jälkeen?

Alkuun ainakin osin asiallinenkin kirjoitus floppaa täysin viimeisellä rivillä:

"Palautetaan tilapäiset oleskeluluvat".

Tämä idioottiratkaisu johtaa siihen, että kukaan ei enää poistu ja koko tutkintaprosessi on hyödytön. Eikö nyt pikkuhiljaa voida ns. suvaitsevaistonkin puolella hyväksyä, että maahan on tullut iso joukko elintasosurffareita, jotka eivät alun alkaenkaan ole olleet avun tarpeessa? Heidät on saatava ulos, jotta rajalliset resurssit voidaan kohdistaa oikeisiin avuntarvitsijoihin. Kun joku kuitenkin kysyy miten, niin siihen on kaksi vaihtoehtoa; joko pakolla masta kuljettaen tai sulkemalla maassa laittomasti oleskelevat (ensin) suljettuihin palautuskeskuksiin, jossa he oleskelevat kunnnes poistuvat maasta vapaaehtoisesti tai heidät poistetaan.

En voi ymmärtää enkä hyväksyä, että yhteiskuntaamme "kiristetään" tällaisilla argumenteilla; "antakaamme heille äkkiä kaikki, ennen kuin joku tekee jotain". Tällä logiikalla mikä tahansa painostusryhmä voi saada tahtonsa jatkossa läpi oli vaatimus sitten kuinka lainvastainen - kuten tässä on. Käsittämätöntä häröilyä hallituspuolueesta taas kerran. Nykyopposition puolelta vastaavia sammakoita lentelee jatkuvasti.

Kokoomuksessakin olisi nyt hallituspuolueena edes ollessa tajuttava se, että tähän maahan ei tule uutta rahaa jaettavaksi tällä hetkellä kuin ulkomaisen lainan muodossa. Miksi se (tai siitä) kaikkien muiden tarpeellisten kohteiden vuoksi pitäisi kohdistaa tuhansiin (kymmeniin tuhansiin) nuoriin irakilaisiin, afganistanilaisiin ja somalimiehiin ja näistä vielä niihin, jotka jäävät tänne laittomasti? Aika pöyristyttävää typeryyttä.

Ja vielä:

"Tällaiset aiemmin yhteisöttömässä tyhjiössä elävät epätoivoiset mustat lampaat, voivatkin yhtäkkiä kokea, että heitä alettaisiin jälleen arvostaa yksilönä kaikkien häpeällisten tekojensa jälkeen, kun he liittyvät väkivaltaisiin ääriryhmien riveihin."

Kysysin kirjoittajalta, jakaako hän itse nämä itse kirjoittamansa ajatukset "mustista lampaista" ja "häpeällisistä teoista" vai ovatko ne vain yleisesti tähän kulttuuriin liitännäisiä? Meillähän Suomessa (länsimaissa) lähdetään siitä, että seksityöstä ja -työläisiä ei pidä tuomita, siihen liittyvä ihmiskauppa kyllä. Ja heitä (ihmiskauppiaita) voidaan kyllä kutsua käyttämilläsi termeillä.

Toimituksen poiminnat