Lainsäädännön sudenkuopat – tie turvattomuuteen

Olen pitkään seurannut maahanmuuttopolitiikan tilannetta ja pitkään olen odottanut muutoksia parempaan suuntaan maahanmuuttoprosesseihin liittyen. Olen elänyt aina siinä toivossa että tämä tilanne parantuisi, mutta nyt olemme jumittumassa niin pahasti että kohta turvallisuus on vaakalaudalla maassamme.

Vastaanotan järkyttäviä puheluita; itkeviä ihmisiä soittaa minulle, ja henkilöitä jotka ovat satuttaneet itseään sekä henkilöitä, jotka haluavat varastaa saadakseen elantonsa. Ja ihmisiä, jotka toimisivat lainvastaisesti saadakseen katon pään päällensä, eli päästäkseen vankilaan. Ja jos ajatellaan tällaista määrää turvapaikanhakijoita ja siitä seuraavaa kielteisten turvapaikanhakupäätösten määrää, on melko varmaa, että näiden joukossa on sellaisia henkilöitä, joiden henkinen kantti ei kestä ja he saattavat ryhtyä hetken mielijohteesta väkivaltaisuuksiin.

Eräs taho soitti minulle ja kertoi, että eräs perhe on saanut kielteisen päätöksen mutta heitä ei voi käännyttää takaisin kotimaahansa. Tuet on lakkautettu ja heillä ei ole enää oikeutta asumiseen Suomessa, joten he joutuvat ulos kodistaan. Kyseisellä perheellä on kolme lasta ja kukaan ei voi ottaa heitä huomaansa. Mitään ratkaisua tähän ei ole löydetty, joten näin ollen tämän tahon toimesta kehotettiin jotain ulkopuolista soittamaan lastensuojeluun, ja keksiä tekaistu tarina, jonka kautta tämä perhe saisi lapsensa lastensuojelun alle huollettavaksi. Olen ruvennut saamaan lukuisia muitakin samankaltaisia soittoja viime aikoina, kun kielteiset turvapaikkapäätökset ovat astuneet voimaan.

Tämä tilanne on enemmän kuin hälyttävä, se on katastrofaalinen. Vertauskuvallisesti meillä on leikkaussalissa leikkausta vaativia ihmisiä, mutta leikkaushaavoja ei voida ommella kiinni.

On selvästi nähtävissä ihmiskaupan alkeita Suomessa. Löytääkseen katon päänsä päälle tällaiset ihmiset ovat valmiita mihin tahansa työhön, jopa laittomaan ihmiskauppaan.  Aika on todella vähissä, kylmyys ja pimeys saapuvat ja se ei ainakaan helpota tilannetta. Nyt on todella toimittava.

 

Muhis Azizi

Turun kaupunginvaltuutettu

MuhisAzizi
Kokoomus Turku

Turun kaupunginvaltuutettu, kaupungin hallituksen jäsen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu